Mesleki Yeterlilik Kurumu Ulusal Yeterlilik Kodu: 11UY0025-3
Tanım: İş sağlığı ve güvenliği ile çevresel önlemleri alarak, kalite sistemleri çerçevesinde, mesleği ile ilgili iş organizasyonu yapan, proje gereklerine ve kullanma talimatına uygun olarak kalıp elemanlarının ve iskelelerinin montajını yapan, topoğrafın gözetiminde kalıbı yerine kuran, kalıbı yerinden söken, kalıbı bir sonraki döküme hazırlayan, kullanım sonrası işlemleri yapan ve mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten nitelikli kişidir.


Tecrübe Önşartı: Tecrübe şartı yoktur.


Eğitim Önşartı: Diploma ön şartı yoktur.


Kurs Önşartı: Kurs önşartı yoktur.


Belgenin Geçerlilik Süresi : 5 yıldır. Tünel kalıpçı fiili olarak toplam 18 ay çalıştığını belgelendirdiğinde, belgenin süresi 5 yıl daha uzatılır. İlk belge verildiği tarihten itibaren 10 yıl sonra ise tekrar yazılı ve uygulama sınavına girmek mecburidir. Çalıştığını belgeleyemeyenler uygulama sınavına alınır ve başarılı olanların belgesi 5 yıllığına daha uzatılır. İlk belge verildiği tarihten itibaren 10 yıl sonra ise tekrar yazılı ve uygulama sınavına girmek mecburidir.


Başarı Notu : Yazılı sınavlarda A1-İş Güvenliği Bilgisi yeterlilik biriminden en az 5 adet ve A2-Meslek Bilgisi yeterlilik biriminden en az 20 adet olmak üzere toplam 25 adet çoktan seçmeli soru sorulur ve başarı notu en az %60 olmalıdır.


Uygulama sınavında adaya ustalığını göstereceği bir uygulama projesi verilir ve başarı notu en az %80 olmalıdır.


Teorik ve uygulama sınavının her ikisinden de başarılı olma şartı aranır. Sınavların herhangi bir bölümünden başarısız olan kişi bir yıl içinde başarısız olduğu bölümden yeniden sınava girebilir. Bir yıl içerisinde bu
hakkını kullanmadığı takdirde yeniden her iki sınava da girmek zorundadır. Bölümlerin herhangi birinden iki defa başarısız olan kişilerin tekrar sınava girebilmesi için sınavda başarısız olduğu bölüm/konularla ilgili eğitim alması tavsiye edilir.

Başvuru İçin Gerekenler : Kimlik fotokopisi, Belgelendirme Ücretinin Ödendiğine dair banka dekontu ve sitemizden indirilerek dolduracağınız başvuru formu’nu; 0 216 540 27 90 nolu faks numarasına  gönderebilir veya bilgi@universalbelgelendirme.com adresine e-posta atabilirsiniz. Sınav günü ve saati tarafınıza bildirilecektir. (Belgelendirme ücret tarifesine Bilgi Bankası menüsünden ulaşabilirsiniz.)